Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@01:20:17 GMT

تصاویر منتشر نشده‌ای از «بزرگترین شاعر انقلاب»

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۴۵۸۰

تصاویر منتشر نشده‌ای از «بزرگترین شاعر انقلاب»

مراسم گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم حمید سبزواری با حضور جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ همزمان با ششمین سالروز درگذشت پدر شعر انقلاب برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در میان کاروان هنر انقلاب اسلامی، شعر قافله‌سالار است و در میان خیل شاعران، زنده‌یاد حمید سبزواری شأن و منزلتی دارد که همگان او را ریش‌سفید این کاروان می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسین آقاممتحنی معروف به حسین سبزواری سال 1304 خورشیدی در سبزوار دیده به جهان گشود. پدرش پیشه‌ور ساده‌ای بود که او نیز طبع شعری داشت؛ ارثی نیکو که از پدر برای پسر به یادگار ماند. سبزواری از 14سالگی مشق شعر را آغاز کرد. زنده‌یاد سبزواری به واسطه سرودهای انقلابی‌ که پیش و پس از انقلاب در مقاطع و به اقتضای زمان سرود، در میان عام و خاص شناخته شده است؛ «برخیزید ای شهیدان»، «این بانگ آزادی کز خاوران خیزد»، «آمریکا آمریکا ننگ به نیرنگ تو»، «شهید مطهر»، «خمینی ای امام» و ده‌ها سرود دیگر از این جمله‌اند که در مجموعه‌ای از آثار او منتشر شده است. 

حسین سبزواری در دیدار شاعران با رهبر معظم انقلاب. در این عکس شاعرانی چون محمدعلی مجاهدی، علیرضا قزوه، محمدحسین جعفریان، عباسعلی براتی‌پور، علی معلم، مرتضی امیری اسفندقه، جواد محقق و مرحوم حسین آهی نیز حضور دارند.

گروه مجازی هندایران شب گذشته، 27 خردادماه، همزمان با ششمین سالروز درگذشت زنده‌یاد سبزواری مراسمی به منظور گرامیداشت یاد و خاطره پدر شعر انقلاب برگزار کرد. در این مراسم که با حضور فارسی‌زبانان از کشورهای مختلف برگزار شد، گروهی از شاعران به بیان خاطراتی از زنده‌یاد سبزواری پرداخته و به نقش او در شعر انقلاب اشاره کردند. 

محمد گلریز، از خوانندگان کشور که کار اجرای سرودهای مرحوم سبزواری را در ابتدای پیروزی انقلاب برعهده داشت، درباره تأثیر و نقش مرحوم سبزواری در شعر انقلاب گفت: سرود بعد از انقلاب جا افتاد و در واقع این دست از اشعار حاوی موسیقی فاخر، حماسی و انقلابی است. استاد سبزواری واقعاً پدر شعر انقلاب یا پدر سرودهای انقلابی بود. 

زنده‌یاد حمید سبزواری در کنار علی موسوی گرمارودی

وی با بیان اینکه یکی از خصوصیاتی که مرحوم سبزواری داشت و رمز ماندگاری اشعار اوست، خلوص نیت او بود، افزود: راز ماندگاری اشعار استاد سبزواری در اخلاصی است که او در کار سرودن شعر انقلابی و علاقه وافری است که به شخصیت امام(ره) داشت. او قبل از پیروزی انقلاب کار خود را آغاز کرد و این کار، جسارت خاصی می‌طلبید. او کارهایی ساخت که ورد زبان مردم شده است. استاد سبزواری یکی از سرداران شعر انقلابی ما بود. 

مصطفی محدثی خراسانی نیز درباره جایگاه مرحوم سبزواری در شعر انقلاب گفت: با نام حمید سبزواری سال‌های قبل از انقلاب آشنا شدم و با شخصیتش هم از نزدیک، در همان نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی. بزرگان شعر خراسان نظیر استاد کمال‌پور، قهرمان، صاحبکار و... خاطرات زیادی از این شاعر بزرگ نقل می‌کردند؛ مثلاً اینکه مرحوم استاد سبزواری قبل از پیروزی انقلاب اسلامی هر هفته خود را به مشهد می‌رساند تا در انجمن ادبی فرخ شرکت کند. آنجا اشعاری را می‌خواند که تن‌های زیادی را به لرزه درمی‌آورد و همیشه کلمات او این واهمه را در دل‌ها می‌انداخت که پای ساواک به یک محفل ساده شعرخوانی و بازی قافیه‌ها و قصیده‌ها باز شود.

محمود شاهرخی، مرحوم مشفق کاشانی، مصطفی محدثی خراسانی، مرحوم شمس آل احمد و زنده‌یاد حمید سبزواری بر سر مزار زنده‌یاد اخوان ثالث

وی ادامه داد: استاد سبزواری، قریحه‌اش را با تاریخ کشورش گره زد، با دغدغه‌های مردم سرزمینش همراه شد و از انقلابی سرود که بر شانه‌های یک ملت آزادی‌خواه رشد یافت و به ثمر رسید.

به گفته محدثی خراسانی؛ نمی‌توان بر نقش اشعار این شاعر برجسته در پیشبرد جریان انقلاب چشم پوشید. او بعدها «شعر انقلابی» را به جریانی در کشورمان بدل ساخت تا روح حماسه‌گرایی در رگ‌های این ملت نخشکد. وی شاعران جوان بسیاری را به این محفل وارد کرد و هنر را به خدمت آزادگی درآورد.

وی تأکید کرد: سیر زندگی آن شاعر برجسته پر از درس است، کار سنگین استاد در معدن آن هم در دوران نوجوانی و فرازو وفرودهای جریان زندگی وی در برهه انقلاب، این مرد را به مقامی رساند که عنوان «بزرگ‌ترین شاعر انقلاب» شایسته قامت و فکرش بود.

محدثی خراسانی در ادامه شعری با عنوان «منصور ممتحن» را به زنده‌یاد سبزواری تقدیم کرد:

تمام عمر اگر مُهر بر دهن باشی
تو را مباد که با غیر هم‌سخن باشی

سرود بال تو گلبانگ صبح آزادی است
به هر کرانه که درحال پر زدن باشی

به شامگاه غریبی و غربت یاران
حماسه خوان شهیدان بی‌کفن باشی

هماره هستی و چون رعد آسمان فریاد
مباد نغمه خاموش این چمن باشی

دوباره قصه منصور تازه خواهدشد
که سربدار بخواهند و ممتحن باشی

تو را که خاک خراسان به شعر پرورده است
جز این مباد که برقله سخن باشی

مرحوم سبزواری در کنار فرزندش و مصطفی محدثی خراسانی در آرامگاه نیما یوشیج

محمود اکرامی‌فر نیز باطن روشن زنده‌یاد سبزواری را از ویژگی‌های شخصیتی این شاعر برشمرد و یادآور شد: سبزواری آدمی زلال و خوشبین به اطراف و اطرافیان بود و همه را باور داشت؛ امری که بیانگر درون و باطن صافش بود.

او ادامه داد: سبزواری آدمی جسور و شجاع بود. زبانش در گروِ نان و نامش نبود و هرجا مصلحت می‌دید که باید وارد شود و بایستد، این کار را انجام می‌داد.

از شمار دو چشم یک تن کم ...

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ادبیات انقلاب شعر ادبیات انقلاب شعر زنده یاد سبزواری پیروزی انقلاب استاد سبزواری محدثی خراسانی مرحوم سبزواری شعر انقلاب حمید سبزواری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۴۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست

به گزارش صدای ایران از یورونیوز،یکی از بزرگترین رویداد‌های موسیقی جهان، مسابقات آواز یوروویژن، در هفته دوم ماه مه در سوئد با حضور نمایندگان ۳۷ کشور شرکت‌کننده برگزار می‌شود.

انتظار می‌رود در طول هفته منتهی به برگزاری شصت و هشتمین دوره مسابقات یورویژن، حدود ۱۰۰ هزار نفر از ۸۹ کشور جهان از مالمو شهر میزبان این رقابت‌ها بازدید کنند.

این در شرایطی است که همزمان با نزدیک شدن به تاریخ برگزاری این مسابقات، نگرانی‌ها از امنیت برگزاری مراسم رو به افزایش است. در حالی که پلیس سوئد هدف اولویت‌دار خود را «گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا» می‌داند، مقامات از اعتراضات برنامه‌ریزی‌شده ضد اسرائیلی، حملات سایبری و تبعات عضویت سوئد در ناتو ابراز نگرانی کرده‌اند.

حملات تروریستی اسلام‌گرایان

پلیس سوئد اعلام کرده که اولویت نخست خود را «گروه‌های تروریستی اسلام‌گرا» می‌داند و گفته است که پروتکل‌های امنیتی «سختگیرانه‌ای» برای مسابقه آتی وضع خواهد شد.

سال گذشته به دنبال آتش زدن قرآن در این کشور که موجب اعتراضات در جهان اسلام شد، سوئد سطح تهدید تروریستی خود را یک پله بالاتر برد و از سطح ۴ به سطح ۵ افزایش داد.

حضور بحث‌برانگیز اسرائیل

یوروویژن امسال با جنجال‌هایی بر سر شرکت اسرائیل همراه بوده است. گروهی از حامیان فلسطین به خاطر جنگ در غزه خواستار تحریم یورویژن شده‌اند و درخواست‌هایی نیز برای حذف اسرائیل از این رقابت‌ها مطرح شده است. بسیاری از هواداران نیز از هنرمندان خواسته‌اند که علیه اسرائیل صحبت کنند.

اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا (EBU) که این مسابقه را برگزار می‌کند، در برابر درخواست‌ها مبنی بر حذف اسرائیل مقاومت کرده، اما به این کشور دستور داد متن آهنگ نماینده‌اش را (که ابتدا با اشاره به حمله ۷ اکتبر حماس «باران اکتبر» گذاشته شده بود)، تغییر دهد.

این تصنیف که اکنون به «گردباد» (Hurricane) تغییر نام داده شده است، توسط خواننده ۲۰ ساله «ادن گولان» اجرا خواهد شد.

عضویت سوئد در ناتو و خطر روسیه

سازمان دهندگان گفته‌اند که خطر افزایش تنش‌ها با روسیه پس از عضویت سوئد در ناتو بالا رفته است. روسیه تهدید کرده بود که در پاسخ به این تصمیم «اقدامات متقابل سیاسی و نظامی-فنی» نامشخصی را اتخاذ خواهد کرد.

یک گزارش ویژه پلیس سوئد که درباره تهدیدات احتمالی تهیه شده است، حملات سایبری و اختلال در برنامه‌های تلویزیونی را ممکن دانسته است.



اما زیر سایه همه این تهدیدات، این مسابقات چه تاریخچه‌ای دارد و برگزاری آن به چه صورت است؟ در زیر به شماری از مهم‌ترین سوالات در خصوص یورویژن می‌پردازیم:

مسابقات یوروویژن از سال ۱۹۵۶ همه‌ساله برگزار می‌شود. این مسابقه دارای اجرای موسیقی زنده از اکثر کشور‌های اروپایی و همینطور فراتر از آن، از جمله اسرائیل و استرالیا است.

یوروویژن در ابتدا برای پخش تلویزیونی در تنها هفت کشور هلند، سوئیس، بلژیک، آلمان، فرانسه، لوکزامبورگ و ایتالیا آغاز به کار کرد. اما به سرعت گسترش یافت تا جایی که بیننده‌های این مسابقه در سال گذشته با رشدی بی‌سابقه به ۱۶۲ میلیون نفر رسید.

مسابقات یوروویژن ۲۰۲۴ چه زمانی برگزار می‌شود؟

این رویداد در تاریخ ۷ مه در ساعت ۱۹ به وقت محلی در مرحله نیمه‌نهایی آغاز می‌شود. دو روز بعد در ۹ مه یک مسابقه نیمه‌نهایی دوم برگزار می‌شود و سرانجام فینال بزرگ این رقابت‌ها روز شنبه ۱۱ مه برگزار خواهد شد.

یوروویژن کجا برگزار می‌شود؟

این دوره مسابقات یوروویژن در مالمو، سومین شهر بزرگ سوئد با جمعیت ۳۶۲ هزار نفر جمعیت، و در سالن کنسرت «مالمو آرنا» با ظرفیت ۱۵ هزار و ۵۰۰ نفر برگزار خواهد شد.

سوئد در مجموع هفت بار میزبانی مسابقات یوروویژن را برعهده داشته که استکهلم (۳ بار در سال‌های ۱۹۷۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶)، گوتنبرگ (۱ بار در سال ۱۹۸۵) و مالمو (۲ بار در سال‌های ۱۹۹۲و ۲۰۱۳) از شهر‌های میزبان این رقابت‌ها بوده‌اند.

نمایندگان چه کشور‌هایی در نیمه‌نهایی‌ها رقابت می‌کنند؟

هنرمندان کشور‌های قبرس، صربستان، لیتوانی، ایرلند، اوکراین، لهستان، کرواسی، ایسلند، اسلوونی، فنلاند، مولداوی، آذربایجان، استرالیا، پرتغال و لوکزامبورگ در دور نخست نیمه‌نهایی به رقابت می‌پردازند.

هنرمندان کشور‌های مالت، آلبانی، یونان، سوئیس، چک، اتریش، دانمارک، ارمنستان، لتونی، سن مارینو، گرجستان، بلژیک، استونی، اسرائیل، نروژ و هلند نیز در دور دوم نیمه‌نهایی با هم رقابت می‌کنند.

چه کسی در فینال بزرگ شرکت می‌کند؟

۱۰ نفر برتر از هر دور نیمه‌نهایی در فینال شرکت خواهند کرد. علاوه بر این ده نفر نماینده کشور برنده سال گذشته و میزبان (یعنی سوئد) به همراه «پنج بزرگ» شامل بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا به طور خودکار به فینال راه پیدا می‌کنند.

در مجموع ۲۶ فینالیست وجود خواهد داشت.

چرا «پنج بزرگ»؟

پنج کشور بزرگ فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا و بریتانیا بیشترین کمک مالی را به اتحادیه رادیو و تلویزیون اروپا می‌کنند. از همین رو و از سال ۲۰۰۰ بدین سو، این کشور‌ها به طور خودکار جایگاه خود را در فینال تضمین کرده‌اند.

چگونه می‌توان مسابقات را تماشا کرد؟

این مسابقات توسط تلویزیون‌های تمامی ۳۷ کشور شرکت‌کننده پخش خواهد شد. همچنین افراد می‌توانند در یوتیوب این رقابت‌ها را ببینند.

سیستم رای‌دهی چگونه است؟

تماشاگران در خانه نتیجه نفرات برتر دو مرحله نیمه‌نهایی را مشخص خواهند کرد. در فینال بزرگ، اما مخاطبان و هیئت داوران حرفه‌ای حق رای خواهند داشت.

کدام کشور‌ها برنده بیشترین یوروویژن شده‌اند؟

سوئد و ایرلند هر کدام با هفت برد پیشتاز هستند. فرانسه، لوکزامبورگ، بریتانیا و هلند هر کدام پنج بار قهرمان شده‌اند.

چه کسی سال گذشته برنده شد؟

لورین خواننده سوئدی با آهنگ «خالکوبی» سال گذشته برای دومین بار برنده مسابقه شد. او پس از جانی لوگان ایرلندی تنها کسی است که دو بار برنده این رقابت‌ها شده است.

دیگر خبرها

  • فیلم| یادی از دیدار نخبه مازندرانی با رهبر انقلاب
  • داورزنی: وطن پرستی ویژگی اصلی استاد اسکویی بود
  • تشییع پیکر مرحوم اسکویی با حضور مسئولان ورزشی
  • تصاویری از دیدار نخبه مازندرانی با رهبر انقلاب
  • تصاویری از مرحوم نصراللهی نخبه مازندرانی در دیدار با رهبر انقلاب
  • در سرزمین ما شاعران پس از مرگ زنده می‌شوند / یک شاعر شهرستانی همه‌کاره هیچ‌کاره است
  • در سرزمین ما شاعران بعد از مرگ زنده می‌شوند / یک شاعر شهرستانی همه کاره هیچ کاره است
  • پیکر مرحوم رحیم پرواسی در اردبیل تشییع شد
  • تجمع دانشجویان طرفدار فلسطین در مقابل بزرگترین دانشگاه مکزیک
  • یوروویژن ۲۰۲۴ زیر سایه تهدیدات تروریستی؛ همه آنچه باید درباره بزرگترین رویداد موسیقی زنده جهان دانست